Kvamfoto

Nyfødtfoto i Trondheim

Hos Kvamfoto utfører vi nyfødtfotografering i vårt trivelige fotostudio på Sluppen. Vi tar oss god tid, og legger til rette for en hyggelig stund med den nyfødte. Vi setter alltid av nok tid til både klesskift, bleieskift og mat.

Når bør dere bestille time?

Først og fremst, gratulerer! Hvis dere leser dette har dere enten nettopp fått barn, eller venter barn om ikke lenge. De beste bildene av nyfødte får vi de første to ukene. Etter to uker blir de gjerne lettere forstyrret og er mer urolige. Gjerne bestill time i god tid før fødsel, så setter jeg av nok tid til en stressfri fotografering. Avvik fra termindato håndterer vi selvsagt uten problemer eller kostnader.

Før timen

De beste bildene får vi når barnet er rolig og sover. Det kan være en god ide å være aktiv med barnet i noen timer før timen og frem til timen starter. Det er også ideelt hvis barnet får mat et par timer før timen, slik at det er på tide med mat når timen starter. Et mett og trøtt baby legger til rette for en fotografering av et barn som er fornøyd og sover godt. Ta på behagelige klær som ikke sitter for stramt, slik at de etterlater merker fra klærne.

Det er en fordel med klær som ikke må tres over hodet. Det er alltid hyggelig med klær som har en spesiell betydning for dere, besteforeldre eller andre i familien. Vi har tepper og rekvisita i studio, men både på grunn av hygiene og fordi det er kjekt at det er ting dere ha et forhold til, er det fint om dere tar med et pledd, en pute eller liknende som vi kan bruke.

Under timen

Vi passer på at det er varmt og behagelig i studio. Alle som jobber hos oss har kurs i smittevern og hygiene slik at dere kan være trygge. La barnet ligge i bilstolen til vi er klare til å begynne, og start gjerne med å gi litt mat. Vi tar oss god tid underveis til både bleieskift, mat og nødvendige pauser.

Bilder med søsken og foreldre

Mange mødre føler seg litt ukomfortabel med å bli fotografert rett etter fødselen. Vi anbefaler likevel at vi tar noen bilder med mor, far og barnet. Dette er minner for livet, og man har bare dette lille vinduet til å fange de. Hvis dere har en storebror eller storesøster, så tar vi gjerne bilder med de også. I stå fall så starter vi gjerne med disse bildene.

Etter fotograferingen

Vi tar normalt ca 200 bilder under en nyfødtfotografering. Av disse plukker vi ut ca. 20 bilder som vi redigerer og leverer i fullt format. Det vil si at dere står fritt til å bruke disse som dere vil. Vanligvis tar det omtrent en uke fra fotografering til levering. Bildene lastes opp på en nettside som er passordbeskyttet, så får dere en lenke og et passord for tilgang.

Pris

Bilder på location eller i studio
Kr. 2500,- for 20 bilder ferdig redigert i høy oppløsning.

Vi setter av en time i studio og tar ca. 200 bilder med ulik belysning og bakgrunn. Deretter plukker vi ut ca. 20 bilder som vi redigerer og leverer i fullt format. Disse kan dere bruke som dere vil. Det kommer ingenting i tillegg til denne prisen. Hvis dere ønsker noen familiebilder i samme fotograferingen, så gjør vi det samtidig uten tillegg i pris. Husk at mange oppgir pris kun på prøvebilder, og tar ekstra betalt for levering i fullt format.


FAQ – Ofte stilte spørsmål

Har dere kontroll på smittevern og hygiene?

Dette er et viktig spørsmål i. disse dager. Alle våre fotografer har kurs i smittevern. Vi vasker våre rekvisitta mellom hvert oppdrag, og har gode rutiner på renhold. Du skal føle deg trygg når du er på besøk hos oss. Mange foretrekker også å ha med egne pledd og rekvisita, og det kan man selvsagt gjøre. Da har man også et forhold til det. Hvis man ønsker og finner det mest praktisk, kan vi komme hjem til dere og ta bildene.

Kan dere ta bildene hjemme?

Mange synes det kan være litt stressende å ta seg til fotostudio i tiden rett etter fødselen. Vi har studiolamper vi kan ta med og sette opp hjemme hos dere, slik at kvaliteten på lyset blir like godt som i studio. Dere har muligheten til å velge hjemmefotografering som et tilvalg når dere bestiller time.

Hva er den beste alderen for nyfødtfotografering?

De første to ukene er den tidsramen der man får de beste bildene. Ideelt mellom 5 til 10 dager.

Har dere et eget studio?

Ja, vi har et stort studio med alle fasiliteter på over 100 kvadratmeter. Studioet ligger lett tilgjengelig på Sluppen i Trondheim, slik at du kan kjøre helt frem til døren.

Hvor tidlig bør vi bestille time?

Når du vet termindato og har bestemt deg for å ta bilder, kan du med fordel bestille fotografering. Da er du sikker på at jeg kan sette av tid for dere når det er ideelt å ta bildene.

Hva hvis barnet kommer tidlig eller sent i forhold til termin?

Jeg prioriterer alltid de kundene som har booket time i forveien. Det er ubroblematisk å sette opp en ny time hvis tidspunktet for fødselen skulle endre seg, eller hvis noe annet skulle oppstå som gjør at vi må flytte timen. Dette er selvsagt helt uten ekstra kostnad.

Kan vi bestille time hvis barnet allerede er født?

Så fremt at vi har noe ledig tid i kalenderen, så forsøker vi å være fleksibel. Du kan se tilgjengeligheten vår i vårt bestillingssystem.

Kan vi ta bilder av søsken og foreldre også?

Ja, det gjør vi gjerne. Den første tiden går så fort, og vi anbefaler at man får til noen bilder med nærmeste familie slik at man får foreviget disse øyeblikkene.

Hvor lang tid tar det fra fotograferingen til vi får bildene?

Vi har som mål å levere alle bildene innen to uker.

Må vi betale noe ekstra for digitale filer i stort format?

Nei, alle våre bildepakker inkluderer levering av bilder ferdig redigert i fullt format. Disse kan dere bruke som dere vil.

Hvordan bestiller vi time?

Det enkleste er å bruke bookingsystemet under, da velger dere selv den tiden som passer best for dere. Det er en fordel å være tidlig ute, slik at dere kan finne et tidspunkt som er ideelt for dere. Dere betaler ingenting ved bestilling. Har dere spørsmål eller trenger mer informasjon, er det bare å ta kontakt!