Kvamfoto

Nyfødtfoto i Trondheim

Hos Kvamfoto utfører vi nyfødtfotografering i vårt trivelige fotostudio på Sluppen. Vi tar oss god tid, og legger til rette for en hyggelig stund med den nyfødte. Vi setter alltid av nok tid til både klesskift, bleieskift og mat.

Når bør dere bestille time?

Først og fremst, gratulerer! Hvis dere leser dette har dere enten nettopp fått barn, eller venter barn om ikke lenge. De beste bildene av nyfødte får vi de første to ukene. Etter to uker blir de gjerne lettere forstyrret og er mer urolige. Gjerne bestill time i god tid før fødsel, så setter jeg av nok tid til en stressfri fotografering. Avvik fra termindato håndterer vi selvsagt uten problemer eller kostnader.

Før timen

De beste bildene får vi når barnet er rolig og sover. Det kan være en god ide å være aktiv med barnet i noen timer før timen og frem til timen starter. Det er også ideelt hvis barnet får mat et par timer før timen, slik at det er på tide med mat når timen starter. Et mett og trøtt baby legger til rette for en fotografering av et barn som er fornøyd og sover godt. Ta på behagelige klær som ikke sitter for stramt, slik at de etterlater merker fra klærne.

Det er en fordel med klær som ikke må tres over hodet. Det er alltid hyggelig med klær som har en spesiell betydning for dere, besteforeldre eller andre i familien. Vi har tepper og rekvisita i studio, men både på grunn av hygiene og fordi det er kjekt at det er ting dere ha et forhold til, er det fint om dere tar med et pledd, en pute eller liknende som vi kan bruke.

Under timen

Vi passer på at det er varmt og behagelig i studio. Alle som jobber hos oss har kurs i smittevern og hygiene slik at dere kan være trygge. La barnet ligge i bilstolen til vi er klare til å begynne, og start gjerne med å gi litt mat. Vi tar oss god tid underveis til både bleieskift, mat og nødvendige pauser.

Bilder med søsken og foreldre

Mange mødre føler seg litt ukomfortabel med å bli fotografert rett etter fødselen. Vi anbefaler likevel at vi tar noen bilder med mor, far og barnet. Dette er minner for livet, og man har bare dette lille vinduet til å fange de. Hvis dere har en storebror eller storesøster, så tar vi gjerne bilder med de også. I stå fall så starter vi gjerne med disse bildene.

Etter fotograferingen

Vi tar normalt ca 200 bilder under en nyfødtfotografering. Etter fotografering velger vi sammen ut bildene du ønsker å benytte. Vanligvis er dette 20 til 30 bilder som vi redigerer og leverer i fullt format. Det vil si at dere står fritt til å bruke disse som dere vil. Vanligvis tar det omtrent en uke fra fotografering til levering. Bildene lastes opp på en nettside som er passordbeskyttet, så får dere en lenke og et passord for tilgang.

Prisliste finner du her

Fra 900,-


Ofte stilte spørsmål (FAQ)

Dette er et viktig spørsmål i. disse dager. Alle våre fotografer har kurs i smittevern. Vi vasker våre rekvisitta mellom hvert oppdrag, og har gode rutiner på renhold. Du skal føle deg trygg når du er på besøk hos oss. Mange foretrekker også å ha med egne pledd og rekvisita, og det kan man selvsagt gjøre. Da har man også et forhold til det. Hvis man ønsker og finner det mest praktisk, kan vi komme hjem til dere og ta bildene.
Ja, vi har et stort studio med alle fasiliteter på over 100 kvadratmeter. Studioet ligger lett tilgjengelig på Sluppen i Trondheim, slik at du kan kjøre helt frem til døren. Adressen er Sluppenvegen 25.
Vi forsøker å være fleksibel, så normalt kan vi ta i mot bestillinger på ganske kort varsel. Er det helt spesielle datoer dere ønsker time på, kan det vær en fordel å bestille time senest noen uker i forveien.

Det enkleste er å bruke bestillingsskjemaet under kontakt. Det er en fordel å være tidlig ute, slik at dere kan finne et tidspunkt som er ideelt for dere. Dere betaler ingenting ved bestilling. Har dere spørsmål eller trenger mer informasjon, er det bare å ta kontakt!
Ja, det gjør vi gjerne. Vi setter av en hel klokketime, og hvordan vi bruker tiden er opp til dere.
Nei, alle bildene vi leverer er i fullt format og uten vannmerker. Disse kan dere bruke som dere vil.