Kvamfoto

Om fotografene hos Kvamfoto

Hos Kvamfoto møter du profesjonelle fotografer med til sammen 30 års erfaring og bred kompetanse både innenfor film og fotografering. Målet med alle våre oppdrag er opplevelsen av fornøyde kunder som får med seg minner for livet og de beste gavene man kan gi til venner og familie.

Vi vil spesielt fremheve vår evne til å få deg til å slappe av foran kamera noe som er avgjørende for å skape de beste bildene av deg og din familie. Les mer om hva våre kunder sier om dette under. Vi har et flott studio med alle fasiliteter på over 100 kvadratmeter sentralt plassert på Sluppen med lett tilgang og parkering. Velkommen til en hyggelig time hos oss!

Jørgen Kvam

Fotograf/daglig leder
28 års erfaring som fotograf

Jeg har fotografert profesjonelt siden 1993 da jeg hadde de første bildene på trykk i Adresseavisen. Siden har jeg vært innom de fleste grener med interesse både for natur- og kunstfoto men hele tiden med ulike oppdrag for forskjellige media. De siste 7 årene har det blitt nesten utelukkende fotografering av mennesker gjennom bryllup, konfirmasjoner og portretter. Jeg startet opp eget studio med Kvamfoto i 2014 og blir med årene bare mer og mer engasjert fotografyrket.

Det å jobbe med foto har vært en lidenskap hele livet. Fascinasjonen av å fryse tiden, og ha et øyeblikk lagret for livet har alltid vært med meg. Som 10 åring brukte jeg alle feriepengene mine på filmruller, der jeg brukte opp samtlige bildene på å perfeksjonere portretter av sau. (Som bygutt var dette et eksotisk dyr for meg). Jeg sparte penger i flere år til et speilreflekskamera, og da jeg ble konfirmert hadde jeg endelig nok til et profesjonelt kamera.

Året etter hadde jeg flere bilder på trykk i ulike nyhetssaker i Adresseavisen. Det å erfare at jeg faktisk kunne få betalt for å gjøre det jeg likte mest, var en drøm som gikk oppfyllelse.

Jeg gikk den gamle skolen med analogt kamera og film, noe som i starten medførte at om man skulle lære nye ting, så måtte man bruke alle sparepengene på film og fremkalling. Dette medførte ofte å bruke mye penger på noe man hadde lite igjen for den gangen. Med andre ord: Det ble mange ubrukelige bilder de første årene. I ettertid ser jeg at dette tvang meg til å ha en systematisk tilnærming til yrket.

For hvert bilde noterte jeg ned lukkertid, blenderåpning, ISO innstillinger og hva jeg forsøkte å oppnå. Så kunne det gå noen uker før jeg fikk fremkalt bildene og kunne se resultatet.

Overgangen til digitalkamera var virkelig en revolusjon, men jeg har fortsatt med meg bakgrunnen min og jobber som et resultat av dette analytisk og tenker nøye gjennom hva jeg ønsker å oppnå med hvert bilde. Selv om det blir noen tusen bilder i løpet av en bryllupsdag, tenker jeg hver gang jeg trykker ned utløserknappen på hva jeg vil med bildet. Dette håper jeg du også ser når du nå vurderer mine bilder.

På fritiden tar jeg bilder for min kones nettside, dyrogfolk.no Dette er for meg en arena der jeg kan eksprimentere og leke meg som fotograf. Det har også gitt meg inspirasjon til å fotografere flere dyr hos Kvamfoto. Dyrefoto er nå en tjeneste som blir mer og mer populært hos oss.

Det jeg i dag liker mest med å fotografere, er samspillet med de jeg fotograferer. Det å være med hele veien fra det første møtet med et brudepar, der det nesten alltid uttrykkes en usikkerhet rundt det å være foran kamera, til å få de til å slappe helt av, og til slutt å kunne vise de bilder der de utelukkende er begeistret for resultatet. Du kan se tilbakemeldinger fra våre kunder her.

Det å vite at jeg kan forevige de vakreste øyeblikkene fra en av dine viktigste dager, det er slike erfaringer som gjør dette til verdens beste jobb. Det er til og med bedre enn å fotografere sau :-)

Hvis jeg til slutt skal trekke frem én egenskap for at du skal velge oss, så må det være evnen vi har til å skape en hyggelig og trygg atmosfære under fotograferingen. Dette gjelder for både bryllup, konfirmasjon, barne- og familiefoto og andre oppdrag. Her er hva kundene sier om dette:

"Du fikk oss til å slappe av foran kamera, og vi opplevde deg som en profesjonell, hyggelig og rolig fotograf som vi fikk god kjemi med."

"Men kanskje aller viktigst – du er en omgjengelig og hyggelig person som det har vært lett å samarbeide med, og du fikk oss til å slappe av på dagen vår."

"En svært hyggelig, ydmyk og dyktig fotograf som til og med ble lenger enn avtalt!"

"Familiebildene ble veldig fine, dette mye grunnet din hyggelige og profesjonelle væremåte som fikk oss alle til å slappe av foran kamera"

"Du gav oss god informasjon og gjennomgang i forkant, noe som betrygget oss veldig, og gjorde at vi kunne slappe av mer på dagen vår"

"Under fotograferingen på location så fikk du oss til å slappe veldig av, og du gjorde hele fotograferingen til en gøyal og minnerik opplevelse. Du fikk frem ekte smil og det vises godt på bildene."

Du kan lese disse og flere tilbakemeldinger i sin helhet her


Saba Hatzimarkos

Fotograf og filmskaper
Utdannet fotograf og filmskaper

Saba er utdannet fotograf og filmskaper i Las Vegas og har på noen få år virkelig fått demonstrert sitt talent. Innenfor film har hun allerede vunnet en Emmy i kategorien Public Service Announcement, og hun har vunnet flere priser som fotograf.

Saba tilfører Kvamfoto mye kompetanse gjennom sin brede bakgrunn med utdannelse både innenfor teater, skuespill, film og fotografi. Hun fant tidlig ut hva hun ville i livet, da hun valgte Mediefag på Meldal VGS i 2001. Siden har hun vært målrettet og gjennomført følgende utdanningsløp:

College of Southern Nevada: Film og fotografi
California Lutheran University: Skuespill
University of North Dakota: Teater

Denne varierte bakgrunnen tar hun med seg inn i hvert oppdrag, der hun kan bidra med å gi tips om koreografi, poseringer og uttrykk. Når hun i tillegg har full kontroll på det fototekniske, gjør dette at hun får frem dine beste sider på bildene. Ikke minst er hun alltid blid og trivelig, noe som smitter og synes på bildene hun tar. Kjenner du at du er litt utrygg før fotograferingen, vil Saba helt sikkert få deg til å slappe av.

I tillegg til et stort engasjement bak kamera, har hun også et sterkt engasjement utenfor studio der hun har vært ungdomsordfører, jobbet med antirasistisk arbeid, frivillig arbeid mot narkotika og for ungdommer i nærmiljøet. Hun demonstrerer her styrken i det å kunne bruke film og foto som effektive virkemidler for å få gjennom viktige budskap.


Har du spørsmål om hva vi kan tilby eller gjøre for deg, er det bare å ta kontakt.
Vi ser frem til å treffe deg!